fbpx
Selecteer een pagina

adem = leven

Rebirthing Breathwork

Ademwerk. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Net zoals in de yoga zijn er veel verschillende vormen en technieken die de kracht van de adem benadrukken.

Rebirthing is een ademhalingstechniek waarbij je contact maakt met de goddelijke levensenergie in jezelf. De kracht van je eigen adem en deze energie brengen heling op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. Het is een holistische, intuïtieve vorm van ademhalen waarbij de in- en de uitademing continu verbonden zijn, waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. Rebirthing wordt ook wel ‘verbonden ademhaling’ of ‘conscious connected breathing’ genoemd. De ademhaling brengt je in contact met emoties en gevoelens, vooral wanneer deze onverwerkt of weggedrukt zijn, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten.

Tegelijkertijd is Rebirthing zoveel meer dan een ademtechniek. Deze vorm van ademwerk bestaat uit 3 pilaren: de verbonden ademhaling (het ademen zelf), spirituele psychologie (o.a. mindset, creatiekracht en traumaverwerking), en spirituele purificatie met de elementen water, vuur, aarde, lucht en spirit (energie).

aanbod

Breathe with me.

Een kennismaking met Breathwork

 • Een losse rebirthing breathwork sessie welke ongeveer 2 tot 2,5 uur duurt.
 • Inclusief coaching zodat jij ook daadwerkelijk verder kunt met de inzichten uit je sessie.
 • €220,- exclusief BTW*.

Full journey = big shifts

Rebirthing is een ontwikkelingsproces. Je kunt het zien als het afpellen van een ui. Iedere sessie is er meer vertrouwen, meer inzicht, en dus kunnen we een diepere laag onderzoeken. Om je ervaringen en inzichten te integreren, en om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen, wordt een ‘journey’ van 10 sessies geadviseerd. Na 10 sessies zijn de meeste blokkades en stagnaties verwerkt en beheers je de techniek voldoende om deze zelf, thuis toe te passen.

 • intensief 3 maanden traject
 • 10 sessies van 2 – 2,5 uur
 • coaching & begeleiding tijdens en na de sessies (ook via WhatsApp)

Online Breathwork sessies

 • Een 1-op-1 online breathwork sessie van ongeveer 1,5 uur.
 • Inclusief coaching zodat jij ook daadwerkelijk verder kunt met de inzichten uit je sessie.
 • Vanuit je eigen vertrouwde omgeving.
 • Vooraf ontvang je uitgebreide informatie ter voorbereiding.
 • €133,- exclusief BTW*.

* ben je geen ondernemer of zit je krap? Neem contact op om tarieven en mogelijkheden te bespreken!

3-week professional training

Van 22 mei t/m 12 juni 2021 organiseer ik, samen met mijn master Heike Strombach (ruim 30 jaar ervaring als Rebirther) de 3-weekse professional training. Dat is de exacte training die ik zelf volgde om Rebirthing Breathwork Facilitator te worden. Je leert alles over de ademhaling, Spirituele Psychologie en Spirituele Purificatie. Ook als je geen ambitie hebt om van breathwork je beroep te maken, is dit een prachtige reis in persoonlijke ontwikkeling. 

Your Breath, Your Medicine (online programma)

In dit online programma leer ik je over de adem, jouw ademhaling, spirituele psychologie en spirituele purificatie zodat je jezelf op een diepere laag kunt ontmoeten. Dit programma zit bomvol informatie en tools voor zelfinzicht, zelfkennis, ontspanning en self-healing. Je krijgt (adem) oefeningen, tips en begeleide meditaties.

your breath is your medicine

Waarom ademwerk?

Je adem is je hele leven al bij je. Vanaf het moment dat je op aarde komt tot het moment dat je de aarde verlaat. Adem ís leven. Hoe we ademen zegt ontzettend veel over ons. Als je bang bent of schrikt, houd je je adem in. Als je boos bent adem je misschien sneller. De adem is verbonden met ons gevoel en we controleren onze gevoelens ermee. En alle emoties of gevoelens die we er eerder mee hebben gecontroleerd of onderdrukt, kunnen we niet verwerken. Met rebirthing kunnen we het adempatroon doorbreken en daarmee ook de blokkades, verdrongen emoties of patronen die je niet langer dienen. Door te ‘leren’ ademhalen, leren we vrij en ontspannen te leven.

Tijdens een breathwork sessie maak je contact met de energiestroom in je lichaam. Doordat je energie in je lichaam ademt, kun je emoties, overtuigingen (ideeën of gedachten), herinneringen, beelden en sensaties ervaren. Je kunt ervaringen uit je huidige leven of vorige levens herbeleven doordat je contact maakt met je onderbewustzijn. De energie, in combinatie met de ontspanning die de ademhaling teweeg brengt, zorgen ervoor dat blokkades, onverwerkt verdriet of angst, naar het oppervlakte komen en zo verwerkt worden. Dit kan op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling bieden. De connectie met liefde, vertrouwen, je essentie, je ziel, inspiratie, is het resultaat. Rebirthing brengt je in contact met je spiritualiteit, met je emoties, met je gedachten en met je lichaam.

reviews

Ervaringen

Plafond doorbreken

Sharona Bolander

“Ik besloot om rebirthing (de full journey) sessies te doen, omdat ik aan alles voel dat ik nog niet mijn volledige potentieel benut. De afgelopen jaren is er veel veranderd in mijn leven en ik heb grote stappen gezet in mijn business. Ik mag bepaalde oude overtuigingen nu echt gaan loslaten om weer een soort ‘plafond’ te doorbreken. De ademsessies zijn intens, maar écht prachtig. Dorien combineert ademwerk met coaching, dus naast de prachtige inzichten die de adem me brengt, helpt Dorien ook om daadwerkelijk gedrag te veranderen. Na twee sessies had ik al het gevoel dat ik meer ontspannen en lichter door mijn week ging. De dagen na de eerste sessie voelde ik een vertrouwen en rust die ik nog nooit eerder had ervaren. Een absolute aanrader!”

Met aandacht…

Hannah de Blaeij

“Mijn eerste breathwork sessie was een warme introductie! Dank je wel Dorien voor je fijne energie en warme begeleiding. Dat maakte dat ik me snel thuis voelde en me kon overgeven aan de wondere wereld van ademhaling. ‘Met aandacht’ dat is waar ik aan denk als ik terugblik op de sessie. Vanaf het eerste contact tot de warme thee voor onderweg na afloop. Ik zou iedereen die de kracht van ademwerk wil ervaren jou als lieve, krachtige gids aanraden.”

Iedere keer weer een mooier mens voelen

Elmar Bonke

“Wat een fijn en mooi mens is Dorien; heel bijzonder. De positiviteit, het vertrouwen en de liefdevolle energie straalt ze niet alleen zelf uit maar weet ze ook te gebruiken in haar ademsessies. Hierdoor creëert ze een veilige omgeving voor, tijdens en na de sessies wat zorgt voor volledige en bijzondere spirituele beleving. Haar energie en deze volledigheid maken het volgen van een ademsessie bij Dorien voor mij compleet; de ademhaling en zij zelf laten je elke keer weer een mooier mens voelen. ”

Écht voelen en vertrouwen

Anne Braamse

“Wauw.. wat ben ik blij dat ik begonnen ben aan de full journey bij Dorien. Het heeft me zoveel gebracht! Ik durf weer te voelén, de mooie en minder mooie. Rust en ontspanning. Nog meer Liefde voor mezelf en ik leer meer en meer mijn eigen stem en intuïtie te horen en daarop te vertrouwen. Ik heb meer energie en ik stel grenzen die mij helpen om keuzes enkel voor mezelf te maken. Het levert op de helft al zoveel op, dat ik bijna niet kan wachten welke laagjes er nog meer afgepeld mogen worden. Dorien is een enorm fijne, warme en kundige vrouw om in dit traject aan mijn zij te hebben. Ze luistert, oordeelt niet en weet door wat ze zegt en doet tijdens de sessies zoveel veiligheid te creëren dat het voor mij veilig voelt om enorm diep te gaan en vol vertrouwen alles aan te durven kijken.”

Verbinding, rust & acceptatie

Clara Drenth

“Ik was nieuwsgierig naar breathwork en besloot het programma Your Breath, Your Medicine te volgen om er meer over te weten te komen en te onderzoeken wat het me brengt. Mijn online breathwork sessie was intens en een uitspatting van liefde en licht. Ik ben best down to earth en had niet gedacht dat het zoveel teweeg zou brengen. Ik voelde me enorm verbonden met mezelf, kon mezelf veel ruimte geven om los te laten en ik voel me nu veel lichter. De sessie heeft inzicht gegeven in emoties en het heeft me geholpen om het idee van “alles moeten dragen” los te laten, ik voelde veel zelfliefde en licht en ruimte in mezelf. Ik voel me gedragen en geïnspireerd. Ik voel me meer verbonden met mezelf en ervaar veel rust en acceptatie. Dorien legt goed uit wat je kunt verwachten en leidt je heel rustig door het proces heen. Ze heeft een fijne stem en geeft je echt het gevoel dat alles er mag zijn. Dat maakte het voor mij makkelijk om me helemaal over te geven aan het proces. Dankjewel lieve Dorien!”

Tot mijn essentie gekomen

Marcella Oleman

“Ik ben absoluut (nog) niet spiritueel en dacht ook geen grote problemen te hebben waaraan ik nodig moest werken. Toch voelde ik vanaf het moment dat Dorien aankondigde deze sessies te gaan geven dat ik dit moest proberen! Misschien kon ik door naar binnen te keren, door tot mijn essentie te komen, mijn creativiteit aanwakkeren/ terugkrijgen/ stimuleren. Dat zou mooi meegenomen zijn. En anders zou het gewoon een lange meditatie zijn, een moment van ontspanning voor mezelf. Ik ging de sessie dus zonder verwachtingen of specifieke intenties in. Maar wat er daarna gebeurde zag ik echt niet aankomen! Niet alleen ging mijn hele lijf ‘aan’ (tintelingen, spieren die samentrokken, heel warm, daarna heel koud, het voelde alsof er een soort van lichtgevende ruimte in mijn borst en buik ontstond), ook oude emoties en daarmee nieuwe inzichten kwamen héél duidelijk naar boven! En hoe bizar dat Dorien door bepaalde spiersamentrekkingen en bewegingen in mijn gezicht kon zien waar die emoties mee te maken hadden! Wat superfijn om zo (makkelijk) tot je essentie te komen. SU-PER-waardevol! Heel erg bedankt lieve Dorien!”

Meer vrije expressie

Shari Belfor

“Ik ben heel blij dat ik de full Journey gemaakt heb. Het waren bijzondere weken. De ene keer gebeurde er veel tijdens de sessie (fysiek, emotioneel, mentaal), de andere keer gebeurde er veel na de sessie. Maar iedere keer haalde ik er weer iets waardevols uit. Niet alleen door het ademwerk zelf, maar ook door de samenwerking met Dorien. Het was heel bijzonder hoe ‘in tune’ zij is en we soms op hetzelfde moment hetzelfde dachten/ zeiden, en hoe veel begrip en ruimte zij kan creëren. Ik voel mij veel meer teruggekeerd naar mijn authentieke zelf, vrijer in mijn lichaam, meer vertrouwen (in mijzelf en in het leven), meer compassie voor mijzelf, en ik voel dat ik makkelijker contact kan maken. Ik vind het heel fijn dat ik met behulp van de vele ontvangen tools en zelfstandig ademwerk mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling verder kan gaan vormgeven, maar een losse sessie af en toe zal ook zeker nog voorkomen! Dorien is (zowel off- als online) opmerkzaam, kalm, wijs en geeft je alle ruimte om door het proces te gaan, wat voor een fijne begeleiding zorgt.”

Meer lichtheid & verbinding met gevoel

Chelly de Beer

“Dorien is de eerste bij wie ik een langer traject ben aangegaan, iets wat ik toch best spannend vond. Maar ik ben onwijs blij dat ik in maart die keuze na een eerste offline sessie heb durven maken! Ik ben mij allereerst bewust geworden van mijn oppervlakkige ademhaling en Dorien heeft mij de tools gegeven om dit te verbeteren. Daarnaast heb ik tijdens het traject dingen los kunnen laten die mij onbewust nog tegenhielden en heb ik inzicht gekregen in een hoop belemmerende overtuigingen en patronen. Kortom, er is een hoop naar boven gekomen waarvan ik niet wist dat dat ‘een ding’ was in mijn leven. Dat maakte het breathwork traject een verrassende, interessante, soms confronterende maar vooral onwijs mooie journey! De liefdevolle begeleiding van Dorien tijdens dit traject was onwijs fijn: ze begrijpt waar je doorheen gaat, heeft alle geduld en helpt je door middel van coaching en opdrachten om ook buiten de sessies met de inzichten aan de slag te gaan. Dit traject heeft mij daardoor onder andere een veel vrijere ademhaling opgeleverd, ik voel meer ruimte en lichtheid door de dingen die ik heb losgelaten en ik heb geleerd mijn gevoel meer toe te laten en hier meer naar te luisteren bij het maken van keuzes. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar voor alles wat dit gebracht heeft en zal zeker nog terugkomen bij Dorien!”

Inzicht in patronen

Romy Nijkamp

“Omdat ik het leven als één grote ontdekkingsreis zie, graag experimenteer en mezelf steeds beter wil leren kennen, heb ik mezelf een Rebirthing Breathwork sessie bij Dorien cadeau gedaan. En een cadeau was het! Voor aanvang van de sessie voelde ik gezonde spanning en nieuwsgierigheid. De tijd vloog voorbij en ik heb de sessie als enorm waardevol ervaren. Wat het mij concreet heeft opgeleverd, is inzicht in twee patronen waar ik nu echt verder mee kan.
Ik vond de begeleiding tijdens de sessie door Dorien heel fijn. Dorien is sowieso een rustige, lieve en intuïtieve vrouw die precies aanvoelt wat je nodig hebt en waar ze je bij kan ondersteunen tijdens de sessie. Thanks lieve Dorien!”

10 kilo lichter

Vera Peters

“Wauw… Wat een fijne reis waar ik nu tijdens en na de 1e breathwork sessie aan begonnen ben. Ik voelde ergens dat ik een overlopende emmer te legen had, nou dat is gelukt! Ik voelde me super opgelucht en 10 kilo lichter. Dit was nog bijzonderder dan welke drugs dan ook 😅. Ik voel me echt heel lekker!”

Gevoel van thuiskomen

Melisa Verheijen

“Als ik denk aan mijn rebirthing breathwork sessies bij Dorien, raak ik direct een beetje emotioneel. Als journalist weet ik mijn woorden vaak wel te vinden, maar het coachingstraject bij Dorien is bijna onbeschrijfelijk, zo mooi. Het eerste wat bij me opkomt is het gevoel van thuiskomen. Dorien heeft me helpen aarden. Een prachtig cadeau waar ik haar enorm dankbaar voor ben. Ik voel me krachtiger, heb meer focus en weet nu dat ik mijn eigen vangnet ben. Een superfijn gevoel! De kracht van ademhaling is enorm sterk (maar echt) en in combinatie met de liefdevolle begeleiding van Dorien heb ik echt transformaties gevoeld in mezelf. Iets concreter: ik begon dit avontuur omdat ik vastliep in mijn onderneming. Ik kan vertellen, mijn onderneming is nu volop in beweging. Doordat ik op persoonlijk vlak bepaalde blokkades heb doorbroken, stroomde het ook weer in mijn onderneming. Hoe meer ik thuiskwam bij mezelf, hoe meer ik me gedragen voelde. Wat ik misschien nog wel het meest bijzonder vond is de wijsheid van Dorien. Ze voelt precies aan wat je nodig hebt en is een cadeau van het Universum op deze aarde.”

Niet gewoon weten, maar voelen

Steffie van den Dries

“Wauw, wauw, wauw! Ik zeg niet zo snel dat je iets moet, maar dit moet iedereen echt een keer proberen. Ik heb nu 2 ademsessies bij Dorien gevolgd en ik heb al best veel dingen gedaan in mijn leven; therapie, psychedelica waaronder ayahuasca, coaching en nog veel meer, maar ik heb nog nooit zoiets ervaren. In 2 sessies ben ik echt tot mijn essentie gekomen. Niet het idee of de gedachte dat ik goed genoeg ben, maar ik heb het echt in iedere porie van mijn lichaam gevoeld.
De eerste sessie was heel intens en pijnlijk, mijn lichaam ging helemaal in de kramp en dus in de weerstand. Ik kwam mijn streber tegen. Iets in mij dat zo erg haar best doet, omdat ze in essentie niet goed genoeg is. In de tweede sessie heb ik gezien hoe ik die overtuiging heb opgebouwd en ging erdoorheen naar een plek waarin ik helemaal goed genoeg was. Ik voelde in mijn buik (waar voorheen een knoop zat met angst) een intens warm en fijn gevoel en toen ging mijn hele lichaam tintelen. Niet van de kramp, maar een gevoel van bliss. Tranen stroomde en een intens geluksgevoel kwam vanuit mijn essentie: ik ben goed genoeg. Ik ben op deze wereld gekomen en dus ik mag er helemaal zijn. Ik mag mijn plek innemen, zonder mijn best te hoeven doen, maar gewoon door te zijn!”

Voel me krachtiger en vol vertrouwen!

Jennifer Leijendekkers

“De full journey was met recht een journey. Er zijn laagjes gepeld waarvan ik niet wist dat die nog gepeld moesten worden. Dorien heeft me zo liefdevol begeleid, tijdens maar ook naast de sessies. Haar onvoorwaardelijke steun zorgden ervoor dat ik alles aan durfde te kijken. Ik kan zeggen dat ik mij meer gegrond voel, rustiger, mijn emoties beter durf toe te laten en gedurende deze periode heb ik stappen gezet waarvan ik niet had verwacht ze te gaan zetten. Ik voel me krachtiger, zelfbewuster en vol vertrouwen. Onwijs dankbaar dat Dorien op mijn pad is gekomen. Mocht je twijfelen dit aan jezelf cadeau te geven; please do! “

Landen in mijn lichaam

Anne-Claire Fleer

“Het is nu een paar dagen na mijn sessie met Dorien en ik kan nog steeds met moeite woorden vinden om te beschrijven wat ik tijdens de rebirthing sessie heb ervaren. De ervaring vond plaats op zo’n diep level dat het letterlijk ontastbaar voelt, maar wel op zo’n manier dat je voor 1000% zeker weet dat er stukken zijn aangeraakt die al lange tijd aandacht nodig hadden. Tijdens onze sessie kon ik connecten met sensaties in mijn lichaam die gelijk staan aan oude diepe gevoelens van wantrouwen richting mijn lichaam en hierdoor kon ik als het ware landen in mijn lichaam. Dorien voelde precies aan welke plekken ze moest ondersteunen voor mij om nog dieper in deze ervaring te komen en mijn resistance te doorbreken. Dorien dankjewel voor deze mooie sessie samen – ik heb er onwijs van genoten, je bent een prachtmens!”

Werk & privé gaat beter

Ria Peene

“Ik heb nu 4 breathwork sessies gevolgd bij Dorien, waarvan 3 online. Aan het ademen zelf moest ik even wennen, dat ging gelukkig vrij snel. Tijdens de sessies voelde ik verschillende sensaties, zoals tintelingen, krampjes, bibberen, beven. Dat vind ik eigenlijk wel fijn, je merkt dat er echt wat gebeurt. De eerste sessies vond ik vrij heftig, er kwamen allerlei herinneringen uit m’n jeugd los. Wel heel fijn dat het los kwam, het voelt veel rustiger nu ik me dat bewust ben. De laatste sessies waren meer ontspannen, iedere keer merk ik dat er dingen los komen. En daardoor voel ik me fijner en merk ik dat het zowel qua werk als privé beter gaat. Dorien geeft heel fijne begeleiding, ze is heel liefdevol en ik voel me echt op m’n gemak.”

Loslaten van emoties & inzicht

Simone Plukkel

“Ik wilde graag een keer een rebirthing breathwork sessie ervaren en ik had het gevoel dat ik het gewoon moest doen. Ik liep niet per se dagelijks ergens tegenaan, maar merkte wel dat ik oud verdriet had wat ik niet los kon laten op bewust niveau. Mijn sessie was intens, waardevol en superfijn! Achteraf weet ik dat ‘ie hoognodig was. Opgekropte emoties kon ik loslaten. Het heeft me ook inzicht gegeven in mijn patronen; ik weet beter waar ze vandaan komen, waarom ik soms doe wat ik doe of denk wat ik denk. Daardoor is het makkelijker te relativeren wat er gebeurt. De tijd in de sessie ging mega snel en Dorien was de fijnste begeleiding die ik me maar kon wensen. Ik vond het fijn hoe ze me door de weerstand heen hielp, en hoe ze me op de juiste manieren de ruimte gaf en vragen stelde. Echt héél heel fijn. Ik kan niet wachten op de volgende sessie.”

Er kwam vanalles los

Emma Bauling

“Yes! Ik kan weer ademen! Zo bijzonder om te merken hoe iets dat zo vanzelfsprekend lijkt, dat eigenlijk helemaal niet is. Door de sessie met Dorien ben ik me veel meer bewust geworden van mijn ademhaling. Tijdens de sessie kwam er van alles los. Opgekropte emoties, gevoelens, lichamelijke sensaties. Dorien heeft me liefdevol begeleid door het hele proces waardoor ik me erg gesteund voelde. Inmiddels sta ik veel vaker stil bij de manier hoe ik adem en lukt het om veel beter door te ademen. Ik ben super dankbaar voor deze mooie ervaring! Bedankt lieve Dorien! You are amazing!”

Diep en diep ontspannend

Marianne Willems

“Aangezien ik niet in de buurt van Dorien woon maar wel super nieuwsgierig was, kwamen de – door Corona – online breathworksessies als geroepen! M’n intuitie sprak en zei – ga dat maar eens ervaren. En ja, wat een ervaring! De eerste sessie koste wat tijd om controle los te laten en te vertrouwen. De begeleiding van Dorien is bijzonder fijn; warm, lief & vaardig. Toen het lukte daar volledig op te vertrouwen kwam de reis. Diep en diep ontspannend, langs allerlei laagjes energie. Een proces wat daarna nog zeker doorwerkt. Dingen kwamen in beweging die al een tijd ‘vast’ zaten. Ik oefen voor nu verder met het online programma maar kijk er naar uit om in real life een sessie te ervaren.”

Onverklaarbaar en toch klopte alles

Miranda van Rossum

“Ik was heel sceptisch en toch dacht ik, ik ga het gewoon ondervinden. Het is gewoon bizar wat er gebeurt. Afijn, ik zal bij het begin beginnen. Dorien stelt je heel erg op je gemak en legt alles goed uit. Tijdens de sessie geeft ze goede aanwijzingen en spreekt ze je liefdevol toe. Je ademhaling is iets bijzonders. Door deze ademhalingstechniek ging mijn lichaam tintelen, trillen, ik moest huilen en uiteindelijk kwam ik in zo’n fijne ontspannen staat. Het was echt heel fijn. Echt alles klopte, je kunt het niet verklaren, je voelt het!”

In 1 woord: Magisch

Sabine van der Hulst

“De breathwork sessie die ik bij Dorien heb mogen ervaren was in 1 woord: Magisch! Bij Dorien voelde ik mij snel op mijn gemak. Gewoon door wie ze is en omdat je voelt dat je bij haar in veilige & kundige handen bent. Ik raad het iedereen aan.”

Verlichting, vertrouwen, opluchting en veiligheid

Rukshana Mohabbat

“Ik vond het heel prettig en interessant om een breathworksessie te ondergaan. De sessie heeft me laten voelen hoeveel je met ademhaling kan doen; dat je zulke diepe lagen kan treffen en dat je daarna een gevoel van verlichting, vertrouwen, opluchting en veiligheid vind. Ik vind Dorien echt een fijne energie hebben voor de begeleiding. Ze doet het met veel liefde en passie, ze straalt rust en energie uit en heeft me erg op me gemak gesteld.”

Één met alles wat ik in me heb

Manon Vermolen

“Ik had Dorien al vaker op Instagram voorbij zien komen en het kriebelde onwijs om ook een ademwerk sessie te ervaren. Ik had tenslotte al zoveel positieve ervaringen voorbij horen komen. Dus ik besloot mijn eerste sessie te boeken. Het was intens, heftig, maar op een goede manier. Ik weet nog dat ik dacht: ja hallo, als ik dit iedere keer heb? Ik moest er namelijk écht van bijkomen. Maar besloot met volle angst vooruit te gaan. Ik moest de eerste sessies door de weerstand heen, maar dat ging steeds beter, waardoor ik met iedere sessie het fijner en fijner kon ervaren. Met als eindresultaat dat ik me vooral heel chill voelde en 1 met alles wat ik in me heb.
Achteraf zie ik ook dat ik er doorheen moest, door die weerstand en dat dat me zoveel heeft gebracht. De 10 sessies met Dorien hebben ervoor gezorgd dat ik nog beter bij mijn gevoel kan komen, nog beter naar mijn lichaam kan luisteren en bovenal ook weet: ik ben sterker dan ik denk.
De begeleiding van Dorien was fantastisch. Dorien is een prachtig warm mens en dat voel je direct al bij de eerste sessie. Ze laat je direct op je gemak voelen en ik heb me altijd veilig gevoeld tijdens haar sessies. Ook op momenten dat de sessies zwaarder waren, waren de woorden en energie van Dorien ontzettend fijn. Dorien ziet haarfijn wat je op dat moment nodig hebt. Of het even een streel over je arm is, of bepaalde woorden. Echt super knap hoe ze dat doet. Ik sta nog steeds versteld van hoe ze dat allemaal kan zien aan je ademhaling.
De volle reis is het helemaal waard. Investeren in je eigen ontwikkeling is het meest waardevolle wat je jezelf kunt geven. En ja, soms is het pittig, maar je komt er hoe dan ook sterker, fijner en een ervaring rijker uit. En als je dat bij iemand wil ervaren, dan is het Dorien wel ❤️”

Reis naar binnen

Simone Plukkel

“De Full Journey was een letterlijke mooie innerlijke reis voor me. Ik heb veel patronen en (on)bewuste emoties mogen aankijken en mogen voelen. Door de sessies voel ik me veel meer verbonden met mijn lijf, emoties en daarmee ook met wat ik wil in dit leven. Dorien is de allerbeste coach die je je hierbij kan wensen. Zonder haar begeleiding had ik nooit zoveel resultaten gehaald en was ik überhaupt de weerstand niet doorgegaan. De Full Journey is een mega aanrader voor iedereen die zich ook maar een beetje geprikkeld voelt hierdoor. Maar echt. Iedereen!”

Durven i.p.v. angst

Miranda van Rossum

“Dank je wel Dorien voor deze prachtige reis. Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat ik nu hier zou staan. De laatste sessie wilde ik nog 1x alles geven en diep gaan. Wat een onwijs goede afsluiter van deze full journey. Ik heb veel inzichten opgedaan, ik ben super gegroeid als persoon. Nu durf ik stappen te zetten waarbij ik eerst alleen angst zag. Waarbij ik de mening van anderen vroeg en die volgde in plaats van mijn eigen gevoel te volgen. Nu zie ik mogelijkheden en ga ik ervoor. Want IK BEN HET WAARD! De affirmatie/mantra die ik tijdens deze full journey heb ontdekt. Kom maar op 2021, ik ben er klaar voor. Twijfel niet, boek een sessie en ga het zelf ervaren. Want deze reis gun ik iedereen. Liefs Miranda”

Hardnekkige persoonlijke mechanismes blootgelegd

Anne Hospers

“Ik was de afgelopen maanden naar meerdere dure (business)coaches geweest en ik kwam vaak terug van sessies, dat ik na een paar dagen dacht: ‘dit was het gewoon niet’. Teveel oppervlakte werk, waardoor ik geen resultaat boekte. Het voelde tijd om dieper te gaan en echt hardnekkige patronen onder ogen te zien i.p.v. brainstormen over strategieën en tactieken. Waar ik toch weer in vast zou lopen doordat er dieper… dingen speelden van vroeger. Dingen die opgeslagen zitten in mijn lijf. Ik vond het nogal spannend, mijn eerste sessie, want ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Dorien stelde mij gerust tijdens de intake en gaf ook aan dat we niet meer zouden doen dan dat ik in die sessie aankon. De ruimte was prettig en ik voelde me veilig. Tijdens de sessie werden inderdaad een aantal hardnekkige persoonlijke mechanismes blootgelegd en door Dorien’s begeleiding kon ik toch stappen zetten en die patronen doorbreken. Na de sessie voelde ik me heel erg fijn, helder en krachtig. Ik voelde heel sterk dat ik iets had overwonnen en dat gaf hoop voor toekomstige uitdagingen. In de dagen na mijn sessie, vooral ook door de Corona crisis, voelde ik me op bepaalde momenten paniekerig en voelde ik mijn luchtwegen versmallen. Door de sessie met Dorien vertrouw ik meer op mijn vermogen om er doorheen te ademen en mezelf meer ruimte te geven. Ook besef ik dat ik sinds de sessie regelmatig bewust ademhaal om los te laten gedurende dag. Kortom, mijn eerste sessie was een hele fijne en positieve ervaring. En ik ben heel erg nieuwsgierig naar meer want ik weet dat er breakthroughs gaan komen!”

Ontzettend bekrachtigend!

Geertje Lavrijssen

“Ik was nieuwsgierig en benieuwd wat Breathwork voor mij kan betekenen. Ik geloof al in de kracht van de adem, maar wilde het voor mijzelf ook ervaren. En wat het voor mij kan betekenen in mijn persoonlijke proces, groei en ontwikkeling. Mijn eerste sessie vond ik zeer waardevol! Wat een mooie en bijzondere ervaring. Ik heb mijn innerlijke kracht, liefde en energie zo bewust en sterk gevoeld en ervaren. Ontzettend bekrachtigend! Dorien’s begeleiding voelde heel vertrouwd, duidelijk en liefdevol.”

Aanrader voor iedereen die moeite heeft met overgave

Karin Ammerlaan

Bij Dorien boekte ik een online breathwork sessie. Ik had al wel eerder een rebirthing sessie gedaan, maar dat was in een groep en nu individueel. Het was een heel bijzondere, helende ervaring: alle sluizen gingen bij mij open: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Ik dacht dat ik niet zo’n control freak was, maar dat ben ik dus wel. Of eigenlijk: rebels gedrag, vechten tegen overgave. Op een gegeven moment dacht ik echt: nou ehh laat zitten. Want het deed overal pijn, ongemak, tintelingen, verzet van mijn lijf. Maar dankzij de guidance van Dorien werd ik rustig en kon ik doorzetten. En na de struggle kwam de overgave: BLISS. Mega ontspanning, ontlading (tranen). Visioenen nòg 10 keer sterker. Absoluut ren aanrader voor IEDEREEN die moeite heeft met overgave/ controle. Het is je belangrijkste Life Force: je adem. Ik heb er niet eerder zo aan den lijve bij stil gestaan. Dank je wel Dorien!

Meer vertrouwen in mezelf én mijn adem (& geen last meer van astma!)

Féline van Gool

“Eerder heb ik een coachingstraject gevolgd bij Dorien en toen ik zag dat ze wilde gaan beginnen met de breathwork journeys, zei mijn gevoel meteen dat ik hier aan mee moest doen. Ik heb vanaf mijn geboorte al astma en voel vooral geen connectie met mijn ademhaling. Ik ademde ook vaak verkeerd. Ik heb er voor gekozen om de full journey te volgen en dit bleek ook de beste weg voor mij te zijn. Tijdens de sessies vond ik mijn rust, kon ik terug gaan naar mijn adem en er een connectie mee opbouwen. Ik merkte dat ik meer in control wil zijn dan dat ik voor de start ooit had bedacht, ik kon mezelf moeilijk overgeven, en wilde dingen op mijn eigen manier doen. Want dat deed ik tenslotte al heel mijn leven. Dorien hielp me hier op een hele rustige en liefdevolle manier doorheen. Haar aanwezigheid voelt heel warm, ook al was ze soms compleet stil, ze gaf me constant een veilig gevoel. Het stuk coaching na de sessies was voor mij ook heel waardevol omdat ik op deze momenten samen met Dorien kon reflecteren. Ze leerde me waar bepaalde angsten, blokkades of patronen vandaan kunnen komen en hoe ik dit na de sessies nog verder aan kon pakken. De sessies hebben er voor gezorgd dat ik meer tot mezelf ben gekomen; dat ik meer vertrouwen en zelfvertrouwen heb. Ik houd meer van mezelf én van mijn adem, dan ooit tevoren! Mijn adem voelt vrij, ik weet hoe ik hem moet gebruiken en ik kan er altijd op terug vallen. Door het vertrouwen in mijzelf en mijn adem heb ik tot nu toe geen last meer gehad van mijn astma. Waar ik voorheen nog wel eens terughoudend was in zeggen wat ik wilde of vond, kies is nu steeds vaker voor mezelf en laat ik iedereen mijn mening duidelijk horen. Het was een enorm mooie reis, die zeker niet altijd even makkelijk verliep, maar waarin ik wel veel onbewuste blokkades heb kunnen oplossen en ik elke dag veel positiever en met meer levenslust wakker word.”

Heel ontspannen

Ramona de Brock

“Ik heb een breathwork sessie bij Dorien geboekt, omdat ik dichter bij mijn emoties wil komen. Vanaf het 1e moment voelde ik me op mijn gemak bij Dorien en vol vertrouwen ging ik de sessie in. Tijdens de sessie werd ik goed begeleidt door Dorien. Na de sessie voelde ik mij heel ontspannen en hoewel er niet direct emoties los kwamen, volgde dit later wel. Dorien had al verteld dat een sessie 72 uur kan nawerken. Eigenlijk voel ik mij nu in het algemeen relaxter en dan heb ik pas 1 sessie ervaren.”

frequently asked questions

Antwoord op je vragen

Hoe ziet een rebirthing breathwork sessie eruit?

Bij een rebirthing sessie lig je comfortabel op je rug en ik zit naast je om jouw sessie te begeleiden en te faciliteren. Na onze voorbespreking begin je met het toepassen van de techniek. In een rebirthing sessie doorloop je verschillende phases, waaronder weerstand, flow, en release, met uiteindelijk een diepe ontspanning die door velen wordt ervaren als een ervaring van bliss, inspiratie, gelukzaligheid, dankbaarheid, etc. Na de ademsessie is er nog ruimte voor coaching/nabespreking en bedenken we welke stappen je kunt zetten om verder te werken aan jouw proces.

Rebirthing breathwork kan ook in warm water toegepast worden, waarbij we de warmte van de baarmoeder nabootsen, waardoor er diepgewortelde herinneringen of geboortetrauma’s kunnen worden verwerkt. Rebirthing kan ook worden gedaan in koud water, wat je onder andere in contact brengt met je angsten. Beide effecten worden doorgaans ook in een ‘droge’ sessie bereikt.

Is dit iets voor mij?

Triggert breathwork je? Merk je dat je nieuwsgierig bent? Dat is waarschijnlijk je call. 

Je doet al veel op het gebied van zelfontwikkeling en spiritualiteit is je niet onbekend. Je houdt van uitproberen, maar je vind het vooral tof om dingen te proberen die je helpen om de big leap te maken en je naar een volgend level brengen. 

Misschien zijn er bepaalde patronen die ervoor zorgen dat je niet verder komt in je business; gedachten waar je tegenaan loopt of iets wat je belemmert, maar je kunt er niet helemaal je vinger opleggen wat het is. Daar kan breathwork je bij helpen. 

Wat doe jij als breathwork facilitator tijdens een sessie?
Ik faciliteer en begeleid je ademproces en ik creëer een veilige, vertrouwde ruimte. De energie doet haar werk. Ik stem af en help je in jouw proces. Tijdens de sessies begeleid ik je door weerstand, angst of emotie. Na de sessie bespreken we jouw proces en geef ik je tools en inzichten die je verder helpen.
Wat heeft Rebirthing te maken met geboorte en/of zwangerschap?
Hoewel de naam doet vermoeden dat rebirthing gericht is op het herbeleven van je geboorte, is dit niet het geval. Vaak wordt gezegd dat de geboorte-ervaring je eerste trauma is. Rebirthing helpt je ervaringen, emoties en gevoelens te verwerken die tot nu toe verdrongen zijn. Tijdens een rebirthing sessie kun je wel (delen van) je geboorte herbeleven, maar in de praktijk is het vaker het geval dat de meest urgente blokkades zich als eerst aandienen.
Wat is het verschil tussen een online en een offline breathwork sessie?

Voor mensen die niet eerder een offline breathwork sessie hebben ervaren, is er een aangepaste online variant. Deze is iets korter (1,5 uur i.p.v. 2,5 uur) en milder, maar niet minder bijzonder en efficient. Tijdens een online sessie zien we elkaar via Zoom of Skype en lig of zit jij in je eigen vertrouwde omgeving. De camera is op jou gericht zodat ik je goed kan begeleiden.

Voorafgaand aan de sessie ontvang je een uitgebreide checklist ter voorbereiding en om te beoordelen of je geschikt bent voor online breathwork. Aan het begin van de sessie geef ik je een uitgebreide toelichting en vertel ik wat je kunt verwachten. We nemen samen de ademtechniek goed door zodat je deze toe kunt passen. Dan starten we met de ademsessie en deze zal ongeveer 30 minuten duren. Na de journey is er tijd voor integratie en bespreken we je ervaringen na. Op basis van je inzichten krijg je van mij concrete handvatten zodat je verder kunt met jouw proces.

Het verschil met een offline sessie is dat we niet fysiek in dezelfde ruimte zijn.

gratis meditatie & ademoefening

Verbinden met jouw essentie

Info

Dorien Blaauw
KVK: 67984789
Utrecht

Connect

E-mail: hi[at]dorienblaauw.com
Of plan een vrijblijvende intake

Subscribe

Je krijgt nu 50% korting op de 5 ademoefeningen voor thuis. Je betaalt tijdelijk €11,- in plaats van €22,- (excl. btw) met de kortingscode 'breathewithme'
JA, IK WIL DE KRACHT VAN DE ADEMHALING VERDER ONTDEKKEN!