see, embody, rebirth.

1:1 sessies en journeys

SEE / zien & doorzien, dat is stap één. wat voelt stuck? welke patronen, survival mechanisms en overtuigingen leef jij? hoe speelt dit zich uit in je leven? door samen helderheid te creëren, kun je bewust en in het nu opnieuw een keuze maken.

EMBODY / voelen & doorvoelen, dat is stap twee. ik geloof dat we aandacht mogen geven aan dat wat aandacht vraagt: emoties en angsten, maar ook de redenen waarom we bepaalde overlevings-mechanismen en patronen hebben ontwikkeld. we werken met het innerlijke kind bij wie alles ligt geborgen. alles in zachtheid, liefde, en aanwezigheid.

REBIRTH / en vanuit die liefdevolle verbinding met jezelf en met wat er nu aanwezig is, stap je opnieuw en bewust in jouw Divine essence. je weet hoe dat voelt en kunt vanuit die plek opnieuw kiezen.

Een aantal kernwoorden die omschrijven hoe een journey of een sessie met mij eruit ziet: acceptatie, landen, zijn, omarmen, zachtheid, achterover leunen in plaats van het harde werken wat je al kent, niet ‘door de weerstand’ of ‘uit je comfort zone’ maar eerst zoeken naar veiligheid, daar laagjes afpellen, je eigen tijd, thuiskomen, vertrouwen, liefde.

aanbod

work with me.

1-op-1 rebirthing breathwork sessie

  • Een losse rebirthing breathwork sessie welke ongeveer 2,5 tot 3 uur duurt.
  • Inclusief coaching & integratie sessie naderhand zodat jij ook daadwerkelijk verder kunt met de inzichten uit je sessie.

De agenda is momenteel gesloten! Meld je hieronder aan op de wachtlijst. Je ontvangt dan een mail zodra een plekje (last-minute) vrij komt of wanneer de agenda open gaat.

Full journey = big shifts

Rebirthing is een ontwikkelingsproces. Je kunt het zien als het afpellen van een ui. Iedere sessie is er meer vertrouwen, meer inzicht, en dus kunnen we een diepere laag onderzoeken. Om je ervaringen en inzichten te integreren, en om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen, wordt een ‘journey’ van 10 sessies geadviseerd. Na 10 sessies zijn de meeste blokkades en stagnaties verwerkt en beheers je de techniek voldoende om deze zelf, thuis toe te passen.

  • intensief 5 maanden traject
  • 10 sessies van 2,5 – 3 uur
  • inclusief coaching, begeleiding & integratiesessies (via Zoom en WhatsApp)

De agenda is momenteel gesloten.

* ben je geen ondernemer of zit je krap? Neem contact op om tarieven en mogelijkheden te bespreken!

your breath is your medicine

Waarom ademwerk?

Je adem is je hele leven al bij je. Vanaf het moment dat je op aarde komt tot het moment dat je de aarde verlaat. Adem ís leven. Hoe we ademen zegt ontzettend veel over ons. Als je bang bent of schrikt, houd je je adem in. Als je boos bent adem je misschien sneller. De adem is verbonden met ons gevoel en we controleren onze gevoelens ermee. En alle emoties of gevoelens die we er eerder mee hebben gecontroleerd of onderdrukt, kunnen we niet verwerken. Met rebirthing kunnen we het adempatroon doorbreken en daarmee ook de blokkades, verdrongen emoties of patronen die je niet langer dienen. Door te ‘leren’ ademhalen, leren we vrij en ontspannen te leven.

Tijdens een breathwork sessie maak je contact met de energiestroom in je lichaam. Doordat je energie in je lichaam ademt, kun je emoties, overtuigingen (ideeën of gedachten), herinneringen, beelden en sensaties ervaren. Je kunt ervaringen uit je huidige leven of vorige levens herbeleven doordat je contact maakt met je onderbewustzijn. De energie, in combinatie met de ontspanning die de ademhaling teweeg brengt, zorgen ervoor dat blokkades, onverwerkt verdriet of angst, naar het oppervlakte komen en zo verwerkt worden. Dit kan op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling bieden. De connectie met liefde, vertrouwen, je essentie, je ziel, inspiratie, is het resultaat. Rebirthing brengt je in contact met je spiritualiteit, met je emoties, met je gedachten en met je lichaam.

reviews

Ervaringen

Levensveranderend!

Marion Cremers

“Al een hele tijd voelde ik me aangetrokken tot breathwork. Op een bepaald moment voelde ik dat ik – qua zelfontwikkeling – weer een stapje dieper mocht gaan. Daar begon mijn Full Journey. In het begin was ik best gespannen voor eventuele heftige sessies, maar al na de eerste sessie leerde ik: ‘Je adem geeft wat je aankunt’. Voor mij werkte dat heel geruststellend, daarbij voelde ik me super veilig met Dorien naast me. Iedere sessie was anders. Ik voelde me elke keer enorm verlicht, energiek en alsof ik van alles losgelaten had. Elke keer kreeg ik nieuwe inzichten over mijn leven, herkende ik patronen of voelde ik me ‘alleen maar’ opgelucht. Magisch!
Mijn grootste wens was meer vertrouwen krijgen in mijn lijf (na ziekte) en meer te durven leven in de ‘flow’ van het leven. Na 10 sessies kan ik zeggen: WAUW! Gelukt! Bizar, maar waar. Ik ben echt geshift van controle naar nieuwsgierigheid en heb zóveel losgelaten wat (onbewust) als last op mijn schouders lag. Voor mijn gevoel ben ik een compleet ander mens, iets wat ik na 8 sessies nog niet eens inzag. Met zoveel kleine en onbewuste stapjes kun je dus écht gigantische stappen maken. Ik sta door breathwork en Dorien zóveel relaxter in het leven, voel me niet zo gespannen meer voor het onbekende én denk zo anders over mijn lichaam en gezondheid. Het is lastig te omschrijven in woorden, maar ik kan je zeggen: levensveranderd! Door Dorien’s begeleiding durfde ik ook veel meer de controle los te laten. Ik voelde me enorm veilig en ze weet precies wanneer ze wat moet doen of zeggen. Ook de begeleiding tussen de sessies door was voor mij heel waardevol. Alsof je er een beschermengeltje bij hebt.️”

Plafond doorbreken

Sharona Bolander

“Ik besloot om rebirthing (de full journey) sessies te doen, omdat ik aan alles voel dat ik nog niet mijn volledige potentieel benut. De afgelopen jaren is er veel veranderd in mijn leven en ik heb grote stappen gezet in mijn business. Ik mag bepaalde oude overtuigingen nu echt gaan loslaten om weer een soort ‘plafond’ te doorbreken. De ademsessies zijn intens, maar écht prachtig. Dorien combineert ademwerk met coaching, dus naast de prachtige inzichten die de adem me brengt, helpt Dorien ook om daadwerkelijk gedrag te veranderen. Na twee sessies had ik al het gevoel dat ik meer ontspannen en lichter door mijn week ging. De dagen na de eerste sessie voelde ik een vertrouwen en rust die ik nog nooit eerder had ervaren. Een absolute aanrader!”

Zoveel inzichten rijker

Suzanne van Duijn

“Begin dit jaar heb ik de full journey bij Dorien mogen volgen. Ontzettend gaaf om te ervaren, en het ging gek genoeg over veel meer dan ademhalen. Je adem blijkt synoniem te zijn voor hoe je met veel moeilijke situaties omgaat. En dus kwamen er meerdere patronen aan het licht. De journey is heel intens geweest. Je komt jezelf wel tegen als je iedere week kwetsbaar op de mat ligt. Maar Dorien heeft mij hier enorm goed bij geholpen en ik ben weer zoveel inzichten wijzer. En bovendien: ik ken mijzelf nog beter en kan beter naar binnen keren. Wat voel ik? Waarom? Wat doe ik ermee? Dorien, super bedankt voor deze mooie innerlijke reis. Je hebt mij enorm veel inzichten gegeven in mezelf, mijn ademhaling, mijn gevoel, mijn emoties, mijn gedachten en mijn patronen. Ik heb jouw begeleiding als enorm professioneel, open, onbevooroordeeld en liefdevol ervaren. Deze journey is een aanrader voor iedereen die gek is op zelfontwikkeling en ervoor open staan op zichzelf nog beter te leren kennen. Het was een intense en mooie ervaring die ik niet had willen missen.”

Van overspannen naar Zin in het leven

Martine van der Meulen

“Ik ben zo blij dat ik dit pad heb gevonden! Tijdens mijn Full Journey met Dorien is mijn leven echt veranderd. Van overspannen, onzeker en durf-geen-keuzes-te-maken-voor-mezelf naar ontspannen, weer zin in het leven hebben! Ik kan me nu soms al bijna niet meer herinneren hoe ik een half jaar geleden ‘er aan toe was’. Ik heb veel stukjes van mezelf aangekeken, verbanden gelegd tussen mijn gedrag nú en mijn verleden. Begrijp mezelf nu beter en dat is ook goed voor mijn omgeving 🙂 Eén van de allermooiste dingen die uit mijn Full Journey is gekomen, is dat ik zelf ook de Facilitator training ben gaan volgen. Dit voelde als een logisch vervolg op de Journey en bleek toch één van mijn betere ideeën in 2021 te zijn :)”

Écht voelen en vertrouwen

Anne Braamse

“Wauw.. wat ben ik blij dat ik begonnen ben aan de full journey bij Dorien. Het heeft me zoveel gebracht! Ik durf weer te voelén, de mooie en minder mooie. Rust en ontspanning. Nog meer Liefde voor mezelf en ik leer meer en meer mijn eigen stem en intuïtie te horen en daarop te vertrouwen. Ik heb meer energie en ik stel grenzen die mij helpen om keuzes enkel voor mezelf te maken. Het levert op de helft al zoveel op, dat ik bijna niet kan wachten welke laagjes er nog meer afgepeld mogen worden. Dorien is een enorm fijne, warme en kundige vrouw om in dit traject aan mijn zij te hebben. Ze luistert, oordeelt niet en weet door wat ze zegt en doet tijdens de sessies zoveel veiligheid te creëren dat het voor mij veilig voelt om enorm diep te gaan en vol vertrouwen alles aan te durven kijken.”

Verbinding, rust & acceptatie

Clara Drenth

“Ik was nieuwsgierig naar breathwork en besloot het programma Your Breath, Your Medicine te volgen om er meer over te weten te komen en te onderzoeken wat het me brengt. Mijn online breathwork sessie was intens en een uitspatting van liefde en licht. Ik ben best down to earth en had niet gedacht dat het zoveel teweeg zou brengen. Ik voelde me enorm verbonden met mezelf, kon mezelf veel ruimte geven om los te laten en ik voel me nu veel lichter. De sessie heeft inzicht gegeven in emoties en het heeft me geholpen om het idee van “alles moeten dragen” los te laten, ik voelde veel zelfliefde en licht en ruimte in mezelf. Ik voel me gedragen en geïnspireerd. Ik voel me meer verbonden met mezelf en ervaar veel rust en acceptatie. Dorien legt goed uit wat je kunt verwachten en leidt je heel rustig door het proces heen. Ze heeft een fijne stem en geeft je echt het gevoel dat alles er mag zijn. Dat maakte het voor mij makkelijk om me helemaal over te geven aan het proces. Dankjewel lieve Dorien!”

Tot mijn essentie gekomen

Marcella Oleman

“Ik ben absoluut (nog) niet spiritueel en dacht ook geen grote problemen te hebben waaraan ik nodig moest werken. Toch voelde ik vanaf het moment dat Dorien aankondigde deze sessies te gaan geven dat ik dit moest proberen! Misschien kon ik door naar binnen te keren, door tot mijn essentie te komen, mijn creativiteit aanwakkeren/ terugkrijgen/ stimuleren. Dat zou mooi meegenomen zijn. En anders zou het gewoon een lange meditatie zijn, een moment van ontspanning voor mezelf. Ik ging de sessie dus zonder verwachtingen of specifieke intenties in. Maar wat er daarna gebeurde zag ik echt niet aankomen! Niet alleen ging mijn hele lijf ‘aan’ (tintelingen, spieren die samentrokken, heel warm, daarna heel koud, het voelde alsof er een soort van lichtgevende ruimte in mijn borst en buik ontstond), ook oude emoties en daarmee nieuwe inzichten kwamen héél duidelijk naar boven! En hoe bizar dat Dorien door bepaalde spiersamentrekkingen en bewegingen in mijn gezicht kon zien waar die emoties mee te maken hadden! Wat superfijn om zo (makkelijk) tot je essentie te komen. SU-PER-waardevol! Heel erg bedankt lieve Dorien!”

Meer vrije expressie

Shari Belfor

“Ik ben heel blij dat ik de full Journey gemaakt heb. Het waren bijzondere weken. De ene keer gebeurde er veel tijdens de sessie (fysiek, emotioneel, mentaal), de andere keer gebeurde er veel na de sessie. Maar iedere keer haalde ik er weer iets waardevols uit. Niet alleen door het ademwerk zelf, maar ook door de samenwerking met Dorien. Het was heel bijzonder hoe ‘in tune’ zij is en we soms op hetzelfde moment hetzelfde dachten/ zeiden, en hoe veel begrip en ruimte zij kan creëren. Ik voel mij veel meer teruggekeerd naar mijn authentieke zelf, vrijer in mijn lichaam, meer vertrouwen (in mijzelf en in het leven), meer compassie voor mijzelf, en ik voel dat ik makkelijker contact kan maken. Ik vind het heel fijn dat ik met behulp van de vele ontvangen tools en zelfstandig ademwerk mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling verder kan gaan vormgeven, maar een losse sessie af en toe zal ook zeker nog voorkomen! Dorien is (zowel off- als online) opmerkzaam, kalm, wijs en geeft je alle ruimte om door het proces te gaan, wat voor een fijne begeleiding zorgt.”

Meer lichtheid & verbinding met gevoel

Chelly de Beer

“Dorien is de eerste bij wie ik een langer traject ben aangegaan, iets wat ik toch best spannend vond. Maar ik ben onwijs blij dat ik in maart die keuze na een eerste offline sessie heb durven maken! Ik ben mij allereerst bewust geworden van mijn oppervlakkige ademhaling en Dorien heeft mij de tools gegeven om dit te verbeteren. Daarnaast heb ik tijdens het traject dingen los kunnen laten die mij onbewust nog tegenhielden en heb ik inzicht gekregen in een hoop belemmerende overtuigingen en patronen. Kortom, er is een hoop naar boven gekomen waarvan ik niet wist dat dat ‘een ding’ was in mijn leven. Dat maakte het breathwork traject een verrassende, interessante, soms confronterende maar vooral onwijs mooie journey! De liefdevolle begeleiding van Dorien tijdens dit traject was onwijs fijn: ze begrijpt waar je doorheen gaat, heeft alle geduld en helpt je door middel van coaching en opdrachten om ook buiten de sessies met de inzichten aan de slag te gaan. Dit traject heeft mij daardoor onder andere een veel vrijere ademhaling opgeleverd, ik voel meer ruimte en lichtheid door de dingen die ik heb losgelaten en ik heb geleerd mijn gevoel meer toe te laten en hier meer naar te luisteren bij het maken van keuzes. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar voor alles wat dit gebracht heeft en zal zeker nog terugkomen bij Dorien!”

Meer vertrouwen in het neerzetten van een groter bedrijf

Anne

“Ik wist dat breathwork wat voor mij was omdat ik weerstand had bij de gedachte alleen al. Na veel begeleiding te hebben gehad middels praten voelde had ik een sterk verlangen om te werken aan stappen in mijn eigen grootsheid middels ademwerk. Ik wist dat ik oppervlakkig ademde en ik wilde de patronen die daar onder zaten aankijken en transformeren. In het traject heb ik heel veel aangekeken en doorgevoeld waardoor ik meer rust en vertrouwen ervaar in mijzelf en het neerzetten van een groter bedrijf .”

Verlichting, vertrouwen, opluchting en veiligheid

Rukshana Mohabbat

“Ik vond het heel prettig en interessant om een breathworksessie te ondergaan. De sessie heeft me laten voelen hoeveel je met ademhaling kan doen; dat je zulke diepe lagen kan treffen en dat je daarna een gevoel van verlichting, vertrouwen, opluchting en veiligheid vind. Ik vind Dorien echt een fijne energie hebben voor de begeleiding. Ze doet het met veel liefde en passie, ze straalt rust en energie uit en heeft me erg op me gemak gesteld.”

10 kilo lichter

Vera Peters

“Wauw… Wat een fijne reis waar ik nu tijdens en na de 1e breathwork sessie aan begonnen ben. Ik voelde ergens dat ik een overlopende emmer te legen had, nou dat is gelukt! Ik voelde me super opgelucht en 10 kilo lichter. Dit was nog bijzonderder dan welke drugs dan ook 😅. Ik voel me echt heel lekker!”

Gevoel van thuiskomen

Melisa Verheijen

“Als ik denk aan mijn rebirthing breathwork sessies bij Dorien, raak ik direct een beetje emotioneel. Als journalist weet ik mijn woorden vaak wel te vinden, maar het coachingstraject bij Dorien is bijna onbeschrijfelijk, zo mooi. Het eerste wat bij me opkomt is het gevoel van thuiskomen. Dorien heeft me helpen aarden. Een prachtig cadeau waar ik haar enorm dankbaar voor ben. Ik voel me krachtiger, heb meer focus en weet nu dat ik mijn eigen vangnet ben. Een superfijn gevoel! De kracht van ademhaling is enorm sterk (maar echt) en in combinatie met de liefdevolle begeleiding van Dorien heb ik echt transformaties gevoeld in mezelf. Iets concreter: ik begon dit avontuur omdat ik vastliep in mijn onderneming. Ik kan vertellen, mijn onderneming is nu volop in beweging. Doordat ik op persoonlijk vlak bepaalde blokkades heb doorbroken, stroomde het ook weer in mijn onderneming. Hoe meer ik thuiskwam bij mezelf, hoe meer ik me gedragen voelde. Wat ik misschien nog wel het meest bijzonder vond is de wijsheid van Dorien. Ze voelt precies aan wat je nodig hebt en is een cadeau van het Universum op deze aarde.”

Grootste cadeau aan mezelf

Zoey Minou

“De full journey bij Dorien is het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Al vanaf de eerste sessie was er een groot gevoel van vertrouwen en veiligheid waardoor ik veel stukken mocht aankijken. De begeleiding tijdens en tussen de sessies door was liefdevol, warm, soms confronterend om zo tot inzicht te komen, en precies wat op dat moment nodig was. Door de fijne begeleiding tussen de sessies door kon ik alles wat tijdens het ademen omhoog kwam integreren om daadwerkelijk andere keuzes te maken. Door de sessies is het gevoel van veiligheid en vertrouwen in mezelf gegroeid, en heb ik veel belemmerde overtuigingen en herinneringen los mogen laten. Waardoor er meer rust is in waar ik op dit moment sta, en daarnaast vertrouwen en nieuwsgierigheid voor het pad dat voor mij ligt. Ik ben dankbaar dat Dorien op mijn pad is gekomen en voor de journey die ik met haar aan mijn zijde mocht maken💛”

Niet gewoon weten, maar voelen

Steffie van den Dries

“Wauw, wauw, wauw! Ik zeg niet zo snel dat je iets moet, maar dit moet iedereen echt een keer proberen. Ik heb nu 2 ademsessies bij Dorien gevolgd en ik heb al best veel dingen gedaan in mijn leven; therapie, psychedelica waaronder ayahuasca, coaching en nog veel meer, maar ik heb nog nooit zoiets ervaren. In 2 sessies ben ik echt tot mijn essentie gekomen. Niet het idee of de gedachte dat ik goed genoeg ben, maar ik heb het echt in iedere porie van mijn lichaam gevoeld.
De eerste sessie was heel intens en pijnlijk, mijn lichaam ging helemaal in de kramp en dus in de weerstand. Ik kwam mijn streber tegen. Iets in mij dat zo erg haar best doet, omdat ze in essentie niet goed genoeg is. In de tweede sessie heb ik gezien hoe ik die overtuiging heb opgebouwd en ging erdoorheen naar een plek waarin ik helemaal goed genoeg was. Ik voelde in mijn buik (waar voorheen een knoop zat met angst) een intens warm en fijn gevoel en toen ging mijn hele lichaam tintelen. Niet van de kramp, maar een gevoel van bliss. Tranen stroomde en een intens geluksgevoel kwam vanuit mijn essentie: ik ben goed genoeg. Ik ben op deze wereld gekomen en dus ik mag er helemaal zijn. Ik mag mijn plek innemen, zonder mijn best te hoeven doen, maar gewoon door te zijn!”

Voel me krachtiger en vol vertrouwen!

Jennifer Leijendekkers

“De full journey was met recht een journey. Er zijn laagjes gepeld waarvan ik niet wist dat die nog gepeld moesten worden. Dorien heeft me zo liefdevol begeleid, tijdens maar ook naast de sessies. Haar onvoorwaardelijke steun zorgden ervoor dat ik alles aan durfde te kijken. Ik kan zeggen dat ik mij meer gegrond voel, rustiger, mijn emoties beter durf toe te laten en gedurende deze periode heb ik stappen gezet waarvan ik niet had verwacht ze te gaan zetten. Ik voel me krachtiger, zelfbewuster en vol vertrouwen. Onwijs dankbaar dat Dorien op mijn pad is gekomen. Mocht je twijfelen dit aan jezelf cadeau te geven; please do! “

Landen in mijn lichaam

Anne-Claire Fleer

“Het is nu een paar dagen na mijn sessie met Dorien en ik kan nog steeds met moeite woorden vinden om te beschrijven wat ik tijdens de rebirthing sessie heb ervaren. De ervaring vond plaats op zo’n diep level dat het letterlijk ontastbaar voelt, maar wel op zo’n manier dat je voor 1000% zeker weet dat er stukken zijn aangeraakt die al lange tijd aandacht nodig hadden. Tijdens onze sessie kon ik connecten met sensaties in mijn lichaam die gelijk staan aan oude diepe gevoelens van wantrouwen richting mijn lichaam en hierdoor kon ik als het ware landen in mijn lichaam. Dorien voelde precies aan welke plekken ze moest ondersteunen voor mij om nog dieper in deze ervaring te komen en mijn resistance te doorbreken. Dorien dankjewel voor deze mooie sessie samen – ik heb er onwijs van genoten, je bent een prachtmens!”

Shift naar meer zachtheid

Chrissie ten Bricke

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de full journey bij Dorien heb mogen volgen. In eerste instantie had ik een losse sessie geboekt om te kijken of dit wel iets voor mij zou zijn. Gelijk na mijn eerste losse sessie wist ik dat ik hier een full journey van wilde maken. Er kwamen zoveel emoties omhoog en na afloop voelde ik mij al gelijk 10 kilo lichter. Zo bijzonder wat dit met je doet! Tijdens elke sessie kwam er een ander thema omhoog dat gezien wilde worden. Vooral gedurende de eerste sessies werkte mijn lichaam tegen en schoot ik vaak in paniek vanwege de verkramping in mijn lichaam. Toch keek ik elke keer weer naar de volgende sessie uit omdat het voor mij voelde als thuiskomen. Ik heb voor mijn gevoel een grote shift gemaakt van mijn masculiene energie (kei hard werken, presteren en nooit stoppen) naar een meer feminiene energie, waardoor ik nu meer dan ooit luister naar mijn gevoel en daar vanuit ga. Daarnaast heeft breathwork mij ook echt laten inzien om bepaalde keuzes in mijn leven te maken, waar ik nog steeds super dankbaar voor ben. En had ik tegen het einde van de journey mijn paniekgevoelens over de verkrampingen en dus mijn lichaam volledig onder controle. Dorien als coach is fantastisch, ze voelt precies aan wat je nodig hebt nog voordat je er om gevraagd hebt. Voor mij ging dit zoveel verder dan coaching en ben Dorien voor altijd dankbaar voor deze reis.”

Iedere keer weer een mooier mens voelen

Elmar Bonke

“Wat een fijn en mooi mens is Dorien; heel bijzonder. De positiviteit, het vertrouwen en de liefdevolle energie straalt ze niet alleen zelf uit maar weet ze ook te gebruiken in haar ademsessies. Hierdoor creëert ze een veilige omgeving voor, tijdens en na de sessies wat zorgt voor volledige en bijzondere spirituele beleving. Haar energie en deze volledigheid maken het volgen van een ademsessie bij Dorien voor mij compleet; de ademhaling en zij zelf laten je elke keer weer een mooier mens voelen. ”

Werk & privé gaat beter

Ria Peene

“Ik heb nu 4 breathwork sessies gevolgd bij Dorien, waarvan 3 online. Aan het ademen zelf moest ik even wennen, dat ging gelukkig vrij snel. Tijdens de sessies voelde ik verschillende sensaties, zoals tintelingen, krampjes, bibberen, beven. Dat vind ik eigenlijk wel fijn, je merkt dat er echt wat gebeurt. De eerste sessies vond ik vrij heftig, er kwamen allerlei herinneringen uit m’n jeugd los. Wel heel fijn dat het los kwam, het voelt veel rustiger nu ik me dat bewust ben. De laatste sessies waren meer ontspannen, iedere keer merk ik dat er dingen los komen. En daardoor voel ik me fijner en merk ik dat het zowel qua werk als privé beter gaat. Dorien geeft heel fijne begeleiding, ze is heel liefdevol en ik voel me echt op m’n gemak.”

Loslaten van emoties & inzicht

Simone Plukkel

“Ik wilde graag een keer een rebirthing breathwork sessie ervaren en ik had het gevoel dat ik het gewoon moest doen. Ik liep niet per se dagelijks ergens tegenaan, maar merkte wel dat ik oud verdriet had wat ik niet los kon laten op bewust niveau. Mijn sessie was intens, waardevol en superfijn! Achteraf weet ik dat ‘ie hoognodig was. Opgekropte emoties kon ik loslaten. Het heeft me ook inzicht gegeven in mijn patronen; ik weet beter waar ze vandaan komen, waarom ik soms doe wat ik doe of denk wat ik denk. Daardoor is het makkelijker te relativeren wat er gebeurt. De tijd in de sessie ging mega snel en Dorien was de fijnste begeleiding die ik me maar kon wensen. Ik vond het fijn hoe ze me door de weerstand heen hielp, en hoe ze me op de juiste manieren de ruimte gaf en vragen stelde. Echt héél heel fijn. Ik kan niet wachten op de volgende sessie.”

Er kwam vanalles los

Emma Bauling

“Yes! Ik kan weer ademen! Zo bijzonder om te merken hoe iets dat zo vanzelfsprekend lijkt, dat eigenlijk helemaal niet is. Door de sessie met Dorien ben ik me veel meer bewust geworden van mijn ademhaling. Tijdens de sessie kwam er van alles los. Opgekropte emoties, gevoelens, lichamelijke sensaties. Dorien heeft me liefdevol begeleid door het hele proces waardoor ik me erg gesteund voelde. Inmiddels sta ik veel vaker stil bij de manier hoe ik adem en lukt het om veel beter door te ademen. Ik ben super dankbaar voor deze mooie ervaring! Bedankt lieve Dorien! You are amazing!”

Diep en diep ontspannend

Marianne Willems

“Aangezien ik niet in de buurt van Dorien woon maar wel super nieuwsgierig was, kwamen de – door Corona – online breathworksessies als geroepen! M’n intuitie sprak en zei – ga dat maar eens ervaren. En ja, wat een ervaring! De eerste sessie koste wat tijd om controle los te laten en te vertrouwen. De begeleiding van Dorien is bijzonder fijn; warm, lief & vaardig. Toen het lukte daar volledig op te vertrouwen kwam de reis. Diep en diep ontspannend, langs allerlei laagjes energie. Een proces wat daarna nog zeker doorwerkt. Dingen kwamen in beweging die al een tijd ‘vast’ zaten. Ik oefen voor nu verder met het online programma maar kijk er naar uit om in real life een sessie te ervaren.”

Onvergetelijk avontuur

Marissa Langeveld

“Het was een onvergetelijk avontuur. Ik ben begonnen aan de full journey omdat ik sterk het gevoel had dit eens te moeten doen. ik ben al veel langer bezig met persoonlijke ontwikkeling, ik ben erg nieuwsgierig en ik probeer graag dingen uit. Dit was een onvergetelijke ervaring. Het is moeilijk om uit te leggen wat er precies gebeurt. Ook zelf begrijp ik dit nog steeds niet helemaal, maar wat we met ons verstand soms niet kunnen begrijpen is wel mega impactvol op ons lichaam. Zo heb ik het ook ervaren. Ik ervaar nu veel meer rust en ruimte in mijn leven en in mijn ademhaling. Bij Dorien voel je je snel op je gemak. Ze is een super fijne coach en heeft veel kennis van het vak. het was daarom ook niet moeilijk om volledig achterover te leunen en te vertrouwen op haar begeleiding.”

Onverklaarbaar en toch klopte alles

Miranda van Rossum

“Ik was heel sceptisch en toch dacht ik, ik ga het gewoon ondervinden. Het is gewoon bizar wat er gebeurt. Afijn, ik zal bij het begin beginnen. Dorien stelt je heel erg op je gemak en legt alles goed uit. Tijdens de sessie geeft ze goede aanwijzingen en spreekt ze je liefdevol toe. Je ademhaling is iets bijzonders. Door deze ademhalingstechniek ging mijn lichaam tintelen, trillen, ik moest huilen en uiteindelijk kwam ik in zo’n fijne ontspannen staat. Het was echt heel fijn. Echt alles klopte, je kunt het niet verklaren, je voelt het!”

Vertrouwen, vrijheid en ademruimte

Annemarie de Rooij

Voor mij is de full journey echt een helende, transfomerde reis geweest naar vertrouwen, vrijheid en ademruimte. Elke sessie werden er laagjes afgepelt die me dichter bij mezelf en mijn eigen kracht brachten. Ik voelde veel angst en stress in mijn lichaam en mijn adem was oppervlakkig. Elke sessie voelde ik meer ademruimte ontstaan en werden er thema’s aangeraakt en doorvoelt. Doordat er steeds meer ademruimte ontstond voelde ik me steeds meer ontspannen in mijn lichaam en is er nu zoveel rust en vertrouwen! Ook in contact met anderen voel ik me vrij en in verbinding doordat ik nu in verbinding sta met mezelf. Dorien heeft mij zo liefdevol begeleid in dit proces en creëerde een veilige plek waarin alles van mij mocht zijn. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat deze reis me heeft gebracht.

Één met alles wat ik in me heb

Manon Vermolen

“Ik had Dorien al vaker op Instagram voorbij zien komen en het kriebelde onwijs om ook een ademwerk sessie te ervaren. Ik had tenslotte al zoveel positieve ervaringen voorbij horen komen. Dus ik besloot mijn eerste sessie te boeken. Het was intens, heftig, maar op een goede manier. Ik weet nog dat ik dacht: ja hallo, als ik dit iedere keer heb? Ik moest er namelijk écht van bijkomen. Maar besloot met volle angst vooruit te gaan. Ik moest de eerste sessies door de weerstand heen, maar dat ging steeds beter, waardoor ik met iedere sessie het fijner en fijner kon ervaren. Met als eindresultaat dat ik me vooral heel chill voelde en 1 met alles wat ik in me heb.
Achteraf zie ik ook dat ik er doorheen moest, door die weerstand en dat dat me zoveel heeft gebracht. De 10 sessies met Dorien hebben ervoor gezorgd dat ik nog beter bij mijn gevoel kan komen, nog beter naar mijn lichaam kan luisteren en bovenal ook weet: ik ben sterker dan ik denk.
De begeleiding van Dorien was fantastisch. Dorien is een prachtig warm mens en dat voel je direct al bij de eerste sessie. Ze laat je direct op je gemak voelen en ik heb me altijd veilig gevoeld tijdens haar sessies. Ook op momenten dat de sessies zwaarder waren, waren de woorden en energie van Dorien ontzettend fijn. Dorien ziet haarfijn wat je op dat moment nodig hebt. Of het even een streel over je arm is, of bepaalde woorden. Echt super knap hoe ze dat doet. Ik sta nog steeds versteld van hoe ze dat allemaal kan zien aan je ademhaling.
De volle reis is het helemaal waard. Investeren in je eigen ontwikkeling is het meest waardevolle wat je jezelf kunt geven. En ja, soms is het pittig, maar je komt er hoe dan ook sterker, fijner en een ervaring rijker uit. En als je dat bij iemand wil ervaren, dan is het Dorien wel ❤️”

Reis naar binnen

Simone Plukkel

“De Full Journey was een letterlijke mooie innerlijke reis voor me. Ik heb veel patronen en (on)bewuste emoties mogen aankijken en mogen voelen. Door de sessies voel ik me veel meer verbonden met mijn lijf, emoties en daarmee ook met wat ik wil in dit leven. Dorien is de allerbeste coach die je je hierbij kan wensen. Zonder haar begeleiding had ik nooit zoveel resultaten gehaald en was ik überhaupt de weerstand niet doorgegaan. De Full Journey is een mega aanrader voor iedereen die zich ook maar een beetje geprikkeld voelt hierdoor. Maar echt. Iedereen!”

Durven i.p.v. angst

Miranda van Rossum

“Dank je wel Dorien voor deze prachtige reis. Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat ik nu hier zou staan. De laatste sessie wilde ik nog 1x alles geven en diep gaan. Wat een onwijs goede afsluiter van deze full journey. Ik heb veel inzichten opgedaan, ik ben super gegroeid als persoon. Nu durf ik stappen te zetten waarbij ik eerst alleen angst zag. Waarbij ik de mening van anderen vroeg en die volgde in plaats van mijn eigen gevoel te volgen. Nu zie ik mogelijkheden en ga ik ervoor. Want IK BEN HET WAARD! De affirmatie/mantra die ik tijdens deze full journey heb ontdekt. Kom maar op 2021, ik ben er klaar voor. Twijfel niet, boek een sessie en ga het zelf ervaren. Want deze reis gun ik iedereen. Liefs Miranda”

Hardnekkige persoonlijke mechanismes blootgelegd

Anne Hospers

“Ik was de afgelopen maanden naar meerdere dure (business)coaches geweest en ik kwam vaak terug van sessies, dat ik na een paar dagen dacht: ‘dit was het gewoon niet’. Teveel oppervlakte werk, waardoor ik geen resultaat boekte. Het voelde tijd om dieper te gaan en echt hardnekkige patronen onder ogen te zien i.p.v. brainstormen over strategieën en tactieken. Waar ik toch weer in vast zou lopen doordat er dieper… dingen speelden van vroeger. Dingen die opgeslagen zitten in mijn lijf. Ik vond het nogal spannend, mijn eerste sessie, want ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Dorien stelde mij gerust tijdens de intake en gaf ook aan dat we niet meer zouden doen dan dat ik in die sessie aankon. De ruimte was prettig en ik voelde me veilig. Tijdens de sessie werden inderdaad een aantal hardnekkige persoonlijke mechanismes blootgelegd en door Dorien’s begeleiding kon ik toch stappen zetten en die patronen doorbreken. Na de sessie voelde ik me heel erg fijn, helder en krachtig. Ik voelde heel sterk dat ik iets had overwonnen en dat gaf hoop voor toekomstige uitdagingen. In de dagen na mijn sessie, vooral ook door de Corona crisis, voelde ik me op bepaalde momenten paniekerig en voelde ik mijn luchtwegen versmallen. Door de sessie met Dorien vertrouw ik meer op mijn vermogen om er doorheen te ademen en mezelf meer ruimte te geven. Ook besef ik dat ik sinds de sessie regelmatig bewust ademhaal om los te laten gedurende dag. Kortom, mijn eerste sessie was een hele fijne en positieve ervaring. En ik ben heel erg nieuwsgierig naar meer want ik weet dat er breakthroughs gaan komen!”

Met aandacht…

Hannah de Blaeij

“Mijn eerste breathwork sessie was een warme introductie! Dank je wel Dorien voor je fijne energie en warme begeleiding. Dat maakte dat ik me snel thuis voelde en me kon overgeven aan de wondere wereld van ademhaling. ‘Met aandacht’ dat is waar ik aan denk als ik terugblik op de sessie. Vanaf het eerste contact tot de warme thee voor onderweg na afloop. Ik zou iedereen die de kracht van ademwerk wil ervaren jou als lieve, krachtige gids aanraden.”

Ontzettend bekrachtigend!

Geertje Lavrijssen

“Ik was nieuwsgierig en benieuwd wat Breathwork voor mij kan betekenen. Ik geloof al in de kracht van de adem, maar wilde het voor mijzelf ook ervaren. En wat het voor mij kan betekenen in mijn persoonlijke proces, groei en ontwikkeling. Mijn eerste sessie vond ik zeer waardevol! Wat een mooie en bijzondere ervaring. Ik heb mijn innerlijke kracht, liefde en energie zo bewust en sterk gevoeld en ervaren. Ontzettend bekrachtigend! Dorien’s begeleiding voelde heel vertrouwd, duidelijk en liefdevol.”

Aanrader voor iedereen die moeite heeft met overgave

Karin Ammerlaan

Bij Dorien boekte ik een online breathwork sessie. Ik had al wel eerder een rebirthing sessie gedaan, maar dat was in een groep en nu individueel. Het was een heel bijzondere, helende ervaring: alle sluizen gingen bij mij open: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Ik dacht dat ik niet zo’n control freak was, maar dat ben ik dus wel. Of eigenlijk: rebels gedrag, vechten tegen overgave. Op een gegeven moment dacht ik echt: nou ehh laat zitten. Want het deed overal pijn, ongemak, tintelingen, verzet van mijn lijf. Maar dankzij de guidance van Dorien werd ik rustig en kon ik doorzetten. En na de struggle kwam de overgave: BLISS. Mega ontspanning, ontlading (tranen). Visioenen nòg 10 keer sterker. Absoluut ren aanrader voor IEDEREEN die moeite heeft met overgave/ controle. Het is je belangrijkste Life Force: je adem. Ik heb er niet eerder zo aan den lijve bij stil gestaan. Dank je wel Dorien!

Meer vertrouwen in mezelf én mijn adem (& geen last meer van astma!)

Féline van Gool

“Eerder heb ik een coachingstraject gevolgd bij Dorien en toen ik zag dat ze wilde gaan beginnen met de breathwork journeys, zei mijn gevoel meteen dat ik hier aan mee moest doen. Ik heb vanaf mijn geboorte al astma en voel vooral geen connectie met mijn ademhaling. Ik ademde ook vaak verkeerd. Ik heb er voor gekozen om de full journey te volgen en dit bleek ook de beste weg voor mij te zijn. Tijdens de sessies vond ik mijn rust, kon ik terug gaan naar mijn adem en er een connectie mee opbouwen. Ik merkte dat ik meer in control wil zijn dan dat ik voor de start ooit had bedacht, ik kon mezelf moeilijk overgeven, en wilde dingen op mijn eigen manier doen. Want dat deed ik tenslotte al heel mijn leven. Dorien hielp me hier op een hele rustige en liefdevolle manier doorheen. Haar aanwezigheid voelt heel warm, ook al was ze soms compleet stil, ze gaf me constant een veilig gevoel. Het stuk coaching na de sessies was voor mij ook heel waardevol omdat ik op deze momenten samen met Dorien kon reflecteren. Ze leerde me waar bepaalde angsten, blokkades of patronen vandaan kunnen komen en hoe ik dit na de sessies nog verder aan kon pakken. De sessies hebben er voor gezorgd dat ik meer tot mezelf ben gekomen; dat ik meer vertrouwen en zelfvertrouwen heb. Ik houd meer van mezelf én van mijn adem, dan ooit tevoren! Mijn adem voelt vrij, ik weet hoe ik hem moet gebruiken en ik kan er altijd op terug vallen. Door het vertrouwen in mijzelf en mijn adem heb ik tot nu toe geen last meer gehad van mijn astma. Waar ik voorheen nog wel eens terughoudend was in zeggen wat ik wilde of vond, kies is nu steeds vaker voor mezelf en laat ik iedereen mijn mening duidelijk horen. Het was een enorm mooie reis, die zeker niet altijd even makkelijk verliep, maar waarin ik wel veel onbewuste blokkades heb kunnen oplossen en ik elke dag veel positiever en met meer levenslust wakker word.”

Heel ontspannen

Ramona de Brock

“Ik heb een breathwork sessie bij Dorien geboekt, omdat ik dichter bij mijn emoties wil komen. Vanaf het 1e moment voelde ik me op mijn gemak bij Dorien en vol vertrouwen ging ik de sessie in. Tijdens de sessie werd ik goed begeleidt door Dorien. Na de sessie voelde ik mij heel ontspannen en hoewel er niet direct emoties los kwamen, volgde dit later wel. Dorien had al verteld dat een sessie 72 uur kan nawerken. Eigenlijk voel ik mij nu in het algemeen relaxter en dan heb ik pas 1 sessie ervaren.”

Inzicht in patronen

Romy Nijkamp

“Omdat ik het leven als één grote ontdekkingsreis zie, graag experimenteer en mezelf steeds beter wil leren kennen, heb ik mezelf een Rebirthing Breathwork sessie bij Dorien cadeau gedaan. En een cadeau was het! Voor aanvang van de sessie voelde ik gezonde spanning en nieuwsgierigheid. De tijd vloog voorbij en ik heb de sessie als enorm waardevol ervaren. Wat het mij concreet heeft opgeleverd, is inzicht in twee patronen waar ik nu echt verder mee kan.
Ik vond de begeleiding tijdens de sessie door Dorien heel fijn. Dorien is sowieso een rustige, lieve en intuïtieve vrouw die precies aanvoelt wat je nodig hebt en waar ze je bij kan ondersteunen tijdens de sessie. Thanks lieve Dorien!”

frequently asked questions

Antwoord op je vragen

Hoe ziet een rebirthing breathwork sessie eruit?

Bij een rebirthing sessie lig je comfortabel op je rug en ik zit naast je om jouw sessie te begeleiden en te faciliteren. Na onze voorbespreking begin je met het toepassen van de techniek. In een rebirthing sessie doorloop je verschillende phases, waaronder weerstand, flow, en release, met uiteindelijk een diepe ontspanning die door velen wordt ervaren als een ervaring van bliss, inspiratie, gelukzaligheid, dankbaarheid, etc. Na de ademsessie is er nog ruimte voor coaching/nabespreking en bedenken we welke stappen je kunt zetten om verder te werken aan jouw proces.

Rebirthing breathwork kan ook in warm water toegepast worden, waarbij we de warmte van de baarmoeder nabootsen, waardoor er diepgewortelde herinneringen of geboortetrauma’s kunnen worden verwerkt. Rebirthing kan ook worden gedaan in koud water, wat je onder andere in contact brengt met je angsten. Beide effecten worden doorgaans ook in een ‘droge’ sessie bereikt.

Is dit iets voor mij?

Triggert breathwork je? Merk je dat je nieuwsgierig bent? Dat is waarschijnlijk je call.

Je doet al veel op het gebied van zelfontwikkeling en spiritualiteit is je niet onbekend. Je houdt van uitproberen, maar je vind het vooral tof om dingen te proberen die je helpen om de big leap te maken en je naar een volgend level brengen.

Misschien zijn er bepaalde patronen die ervoor zorgen dat je niet verder komt in je business; gedachten waar je tegenaan loopt of iets wat je belemmert, maar je kunt er niet helemaal je vinger opleggen wat het is. Daar kan breathwork je bij helpen.

Wat doe jij als breathwork facilitator tijdens een sessie?

Ik faciliteer en begeleid je ademproces en ik creëer een veilige, vertrouwde ruimte. De energie doet haar werk. Ik stem af en help je in jouw proces. Tijdens de sessies begeleid ik je door weerstand, angst of emotie. Na de sessie bespreken we jouw proces en geef ik je tools en inzichten die je verder helpen.

Wat heeft Rebirthing te maken met geboorte en/of zwangerschap?

Hoewel de naam doet vermoeden dat rebirthing gericht is op het herbeleven van je geboorte, is dit niet het geval. Vaak wordt gezegd dat de geboorte-ervaring je eerste trauma is. Rebirthing helpt je ervaringen, emoties en gevoelens te verwerken die tot nu toe verdrongen zijn. Tijdens een rebirthing sessie kun je wel (delen van) je geboorte herbeleven, maar in de praktijk is het vaker het geval dat de meest urgente blokkades zich als eerst aandienen.

Wat is het verschil tussen een online en een offline breathwork sessie?

Voor mensen die niet eerder een offline breathwork sessie hebben ervaren, is er een aangepaste online variant. Deze is iets korter (1,5 uur i.p.v. 2,5 uur) en milder, maar niet minder bijzonder en efficient. Tijdens een online sessie zien we elkaar via Zoom of Skype en lig of zit jij in je eigen vertrouwde omgeving. De camera is op jou gericht zodat ik je goed kan begeleiden.

Voorafgaand aan de sessie ontvang je een uitgebreide checklist ter voorbereiding en om te beoordelen of je geschikt bent voor online breathwork. Aan het begin van de sessie geef ik je een uitgebreide toelichting en vertel ik wat je kunt verwachten. We nemen samen de ademtechniek goed door zodat je deze toe kunt passen. Dan starten we met de ademsessie en deze zal ongeveer 30 minuten duren. Na de journey is er tijd voor integratie en bespreken we je ervaringen na. Op basis van je inzichten krijg je van mij concrete handvatten zodat je verder kunt met jouw proces.

Het verschil met een offline sessie is dat we niet fysiek in dezelfde ruimte zijn.

Lees meer over Rebirthing Breathwork, wat het precies is, wat het onderscheidt van andere vormen van ademwerk, hoe een sessie eruit ziet en wat het mogelijke effect kan zijn, in dit artikel dat ik in  samenwerking met The Breathwork Movement schreef.

gratis meditatie & ademoefening

Verbinden met jouw essentie

Info

BEING in Breath
KVK: 67984789

Connect

E-mail: hi[at]dorienblaauw.com
Of plan een vrijblijvende intake

Subscribe

Je krijgt nu bijna 50% korting op de 7 ademoefeningen voor thuis. Je betaalt tijdelijk €17,- in plaats van €33,-
JA, IK WIL DE KRACHT VAN DE ADEMHALING VERDER ONTDEKKEN!