Selecteer een pagina

adem = leven

Rebirthing Breathwork

Ademwerk. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Net zoals in de yoga zijn er veel verschillende vormen en technieken die de kracht van de adem benadrukken.

Rebirthing is een ademhalingstechniek waarbij je contact maakt met de goddelijke levensenergie in jezelf. De kracht van je eigen adem en deze energie brengen heling op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. Het is een holistische, intuïtieve vorm van ademhalen waarbij de in- en de uitademing continu verbonden zijn, waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. Rebirthing wordt ook wel ‘verbonden ademhaling’ of ‘conscious connected breathing’ genoemd. De ademhaling brengt je in contact met emoties en gevoelens, vooral wanneer deze onverwerkt of weggedrukt zijn, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten.

Tegelijkertijd is Rebirthing zoveel meer dan een ademtechniek. Deze vorm van ademwerk bestaat uit 3 pilaren: de verbonden ademhaling (het ademen zelf), spirituele psychologie (o.a. mindset, creatiekracht en traumaverwerking), en spirituele purificatie met de elementen water, vuur, aarde, lucht en spirit (energie).

aanbod

Breathe with me.

Een kennismaking met Breathwork

  • Een losse rebirthing breathwork sessie welke ongeveer 2 tot 2,5 uur duurt.
  • Inclusief coaching zodat jij ook daadwerkelijk verder kunt met de inzichten uit je sessie.
  • €200,- inclusief BTW.

Full journey = big shifts

Rebirthing is een ontwikkelingsproces. Je kunt het zien als het afpellen van een ui. Iedere sessie is er meer vertrouwen, meer inzicht, en dus kunnen we een diepere laag onderzoeken. Om je ervaringen en inzichten te integreren, en om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen, wordt een ‘journey’ van 10 sessies geadviseerd. Na 10 sessies zijn de meeste blokkades en stagnaties verwerkt en beheers je de techniek voldoende om deze zelf, thuis toe te passen.

  • 10 sessies van 2,5 uur
  • coaching & begeleiding tijdens en na de sessies via WhatsApp
  • 6 maanden geldig

your breath is your medicine

Waarom ademwerk?

Je adem is je hele leven al bij je. Vanaf het moment dat je op aarde komt tot het moment dat je de aarde verlaat. Adem ís leven. Hoe we ademen zegt ontzettend veel over ons. Als je bang bent of schrikt, houd je je adem in. Als je boos bent adem je misschien sneller. De adem is verbonden met ons gevoel en we controleren onze gevoelens ermee. En alle emoties of gevoelens die we er eerder mee hebben gecontroleerd of onderdrukt, kunnen we niet verwerken. Met rebirthing kunnen we het adempatroon doorbreken en daarmee ook de blokkades, verdrongen emoties of patronen die je niet langer dienen. Door te ‘leren’ ademhaling, leren we vrij en ontspannen te leven.

Tijdens een breathwork sessie maak je contact met de energiestroom in je lichaam. Doordat je energie in je lichaam ademt, kun je emoties, overtuigingen (ideeën of gedachten), herinneringen, beelden en sensaties ervaren. Je kunt ervaringen uit je huidige leven of vorige levens herbeleven doordat je contact maakt met je onderbewustzijn. De energie, in combinatie met de ontspanning die de ademhaling teweeg brengt, zorgen ervoor dat blokkades, onverwerkt verdriet of angst, naar het oppervlakte komen en zo verwerkt worden. Dit kan op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling bieden. De connectie met liefde, vertrouwen, je essentie, je ziel, inspiratie, is het resultaat. Rebirthing brengt je in contact met je spiritualiteit, met je emoties, met je gedachten en met je lichaam.

reviews

Ervaringen

Plafond doorbreken

Sharona Bolander

“Ik besloot om rebirthing (de full journey) sessies te doen, omdat ik aan alles voel dat ik nog niet mijn volledige potentieel benut. De afgelopen jaren is er veel veranderd in mijn leven en ik heb grote stappen gezet in mijn business. Ik mag bepaalde oude overtuigingen nu echt gaan loslaten om weer een soort ‘plafond’ te doorbreken. De ademsessies zijn intens, maar écht prachtig. Dorien combineert ademwerk met coaching, dus naast de prachtige inzichten die de adem me brengt, helpt Dorien ook om daadwerkelijk gedrag te veranderen. Na twee sessies had ik al het gevoel dat ik meer ontspannen en lichter door mijn week ging. De dagen na de eerste sessie voelde ik een vertrouwen en rust die ik nog nooit eerder had ervaren. Een absolute aanrader!”

Loslaten van emoties & inzicht

Simone Plukkel

“Ik wilde graag een keer een rebirthing breathwork sessie ervaren en ik had het gevoel dat ik het gewoon moest doen. Ik liep niet per se dagelijks ergens tegenaan, maar merkte wel dat ik oud verdriet had wat ik niet los kon laten op bewust niveau. Mijn sessie was intens, waardevol en superfijn! Achteraf weet ik dat ‘ie hoognodig was. Opgekropte emoties kon ik loslaten. Het heeft me ook inzicht gegeven in mijn patronen; ik weet beter waar ze vandaan komen, waarom ik soms doe wat ik doe of denk wat ik denk. Daardoor is het makkelijker te relativeren wat er gebeurt. De tijd in de sessie ging mega snel en Dorien was de fijnste begeleiding die ik me maar kon wensen. Ik vond het fijn hoe ze me door de weerstand heen hielp, en hoe ze me op de juiste manieren de ruimte gaf en vragen stelde. Echt héél heel fijn. Ik kan niet wachten op de volgende sessie.”

10 kilo lichter

Vera Peters

“Wauw… Wat een fijne reis waar ik nu tijdens en na de 1e breathwork sessie aan begonnen ben. Ik voelde ergens dat ik een overlopende emmer te legen had, nou dat is gelukt! Ik voelde me super opgelucht en 10 kilo lichter. Dit was nog bijzonderder dan welke drugs dan ook 😅. Ik voel me echt heel lekker!”

Niet gewoon weten, maar voelen

Steffie van den Dries

“Wauw, wauw, wauw! Ik zeg niet zo snel dat je iets moet, maar dit moet iedereen echt een keer proberen. Ik heb nu 2 ademsessies bij Dorien gevolgd en ik heb al best veel dingen gedaan in mijn leven; therapie, psychedelica waaronder ayahuasca, coaching en nog veel meer, maar ik heb nog nooit zoiets ervaren. In 2 sessies ben ik echt tot mijn essentie gekomen. Niet het idee of de gedachte dat ik goed genoeg ben, maar ik heb het echt in iedere porie van mijn lichaam gevoeld.
De eerste sessie was heel intens en pijnlijk, mijn lichaam ging helemaal in de kramp en dus in de weerstand. Ik kwam mijn streber tegen. Iets in mij dat zo erg haar best doet, omdat ze in essentie niet goed genoeg is. In de tweede sessie heb ik gezien hoe ik die overtuiging heb opgebouwd en ging erdoorheen naar een plek waarin ik helemaal goed genoeg was. Ik voelde in mijn buik (waar voorheen een knoop zat met angst) een intens warm en fijn gevoel en toen ging mijn hele lichaam tintelen. Niet van de kramp, maar een gevoel van bliss. Tranen stroomde en een intens geluksgevoel kwam vanuit mijn essentie: ik ben goed genoeg. Ik ben op deze wereld gekomen en dus ik mag er helemaal zijn. Ik mag mijn plek innemen, zonder mijn best te hoeven doen, maar gewoon door te zijn!”

Inzicht in patronen

Romy Nijkamp

“Omdat ik het leven als één grote ontdekkingsreis zie, graag experimenteer en mezelf steeds beter wil leren kennen, heb ik mezelf een Rebirthing Breathwork sessie bij Dorien cadeau gedaan. En een cadeau was het! Voor aanvang van de sessie voelde ik gezonde spanning en nieuwsgierigheid. De tijd vloog voorbij en ik heb de sessie als enorm waardevol ervaren. Wat het mij concreet heeft opgeleverd, is inzicht in twee patronen waar ik nu echt verder mee kan.
Ik vond de begeleiding tijdens de sessie door Dorien heel fijn. Dorien is sowieso een rustige, lieve en intuïtieve vrouw die precies aanvoelt wat je nodig hebt en waar ze je bij kan ondersteunen tijdens de sessie. Thanks lieve Dorien!”

Verlichting, vertrouwen, opluchting en veiligheid

Rukshana Mohabbat

“Ik vond het heel prettig en interessant om een breathworksessie te ondergaan. De sessie heeft me laten voelen hoeveel je met ademhaling kan doen; dat je zulke diepe lagen kan treffen en dat je daarna een gevoel van verlichting, vertrouwen, opluchting en veiligheid vind. Ik vind Dorien echt een fijne energie hebben voor de begeleiding. Ze doet het met veel liefde en passie, ze straalt rust en energie uit en heeft me erg op me gemak gesteld.”

Er kwam vanalles los

Emma Bauling

“Yes! Ik kan weer ademen! Zo bijzonder om te merken hoe iets dat zo vanzelfsprekend lijkt, dat eigenlijk helemaal niet is. Door de sessie met Dorien ben ik me veel meer bewust geworden van mijn ademhaling. Tijdens de sessie kwam er van alles los. Opgekropte emoties, gevoelens, lichamelijke sensaties. Dorien heeft me liefdevol begeleid door het hele proces waardoor ik me erg gesteund voelde. Inmiddels sta ik veel vaker stil bij de manier hoe ik adem en lukt het om veel beter door te ademen. Ik ben super dankbaar voor deze mooie ervaring! Bedankt lieve Dorien! You are amazing!”

frequently asked questions

Antwoord op je vragen

Hoe ziet een rebirthing breathwork sessie eruit?

Bij een rebirthing sessie lig je comfortabel op je rug en ik zit naast je om jouw sessie te begeleiden en te faciliteren. Na onze voorbespreking begin je met het toepassen van de techniek. In een rebirthing sessie doorloop je verschillende phases, waaronder weerstand, flow, en release, met uiteindelijk een diepe ontspanning die door velen wordt ervaren als een ervaring van bliss, inspiratie, gelukzaligheid, dankbaarheid, etc. Na de ademsessie is er nog ruimte voor coaching/nabespreking en bedenken we welke stappen je kunt zetten om verder te werken aan jouw proces.

Rebirthing breathwork kan ook in warm water toegepast worden, waarbij we de warmte van de baarmoeder nabootsen, waardoor er diepgewortelde herinneringen of geboortetrauma’s kunnen worden verwerkt. Rebirthing kan ook worden gedaan in koud water, wat je onder andere in contact brengt met je angsten. Beide effecten worden doorgaans ook in een ‘droge’ sessie bereikt.

Is dit iets voor mij?

Triggert breathwork je? Merk je dat je nieuwsgierig bent? Dat is waarschijnlijk je call. 

Je doet al veel op het gebied van zelfontwikkeling en spiritualiteit is je niet onbekend. Je houdt van uitproberen, maar je vind het vooral tof om dingen te proberen die je helpen om de big leap te maken en je naar een volgend level brengen. 

Misschien zijn er bepaalde patronen die ervoor zorgen dat je niet verder komt in je business; gedachten waar je tegenaan loopt of iets wat je belemmert, maar je kunt er niet helemaal je vinger opleggen wat het is. Daar kan breathwork je bij helpen. 

Wat doe jij als breathwork facilitator tijdens een sessie?
Ik faciliteer en begeleid je ademproces en ik creëer een veilige, vertrouwde ruimte. De energie doet haar werk. Ik stem af en help je in jouw proces. Tijdens de sessies begeleid ik je door weerstand, angst of emotie. Na de sessie bespreken we jouw proces en geef ik je tools en inzichten die je verder helpen.
Wat heeft Rebirthing te maken met geboorte en/of zwangerschap?
Hoewel de naam doet vermoeden dat rebirthing gericht is op het herbeleven van je geboorte, is dit niet het geval. Vaak wordt gezegd dat de geboorte-ervaring je eerste trauma is. Rebirthing helpt je ervaringen, emoties en gevoelens te verwerken die tot nu toe verdrongen zijn. Tijdens een rebirthing sessie kun je wel (delen van) je geboorte herbeleven, maar in de praktijk is het vaker het geval dat de meest urgente blokkades zich als eerst aandienen.

gratis meditatie & ademoefening

Verbinden met jouw essentie

Info

Dorien Blaauw
KVK: 67984789
Utrecht centrum

Connect

E-mail: hi[at]dorienblaauw.com
Of plan een vrijblijvende intake

Subscribe