Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Mijn tienerjaren stonden letterlijk in het teken van ‘het leven en de dood’ naast de gebruikelijke thema’s waar een puber zich al zo goed mogelijk door heen probeert te bewegen.

Nog voor mijn twintigste levensjaar verloor ik mijn beide ouders, ik had nog niet eens de kans gekregen een eigen veilige basis op te bouwen, nog geen studie, nog geen financiële basis, nog geen partner… maar wel al dubbel groot verlies ervaren.

Standje ‘overleven’ ging dan ook op jonge leeftijd al AAN. Het bracht me verder, ik redde het een heel eind op die manier. Tot de momenten waarop ik teveel last had gestapeld en dan weer letterlijk omviel.

Tussen mijn twintigste en vijfentwintigste kreeg ik 3x een zware depressie. Ik werd enkele malen deeltijd opgenomen bij de GGZ, slikte medicatie en had standaard een psycholoog. Het waren extreem zware jaren, geen onbezorgde studententijd. Het maakte dat mijn hart steeds verder op slot ging, ik mij verder afsloot, wantrouwend werd, mij niet meer goed kon hechten en het wel ‘alleen’ zou doen!

Maar door toch hulp te aanvaarden, behandeling & therapie aan te gaan en mijn studie en werk maakte dat ik grote stappen zette in mijn herstel. En wist ik deze uiterst moeilijk fase in mijn leven te doorleven en toch een stevige innerlijke basis te realiseren voor mijn leven.

Echter ergens voelde ik nog altijd iets knagen, mijn hart was nog altijd niet geheel bevrijd van de wonden en zwaarte uit het verleden.

Ik merkte dat omdat ik moeite had met door ademen: ik had een hoge ademhaling, vaak druk op mijn borst, hyperventilatie bij inspanning en een onverklaarbaar vastzittende rib en rugpijn die ondanks de hoeveelheid aan afspraken met mijn manueel therapeut, telkens wel weer vast ging zitten.

Over de jaren heen ben ik mij na de stevige basis die ik had gelegd met behulp van de westerse psychologie steeds verder gaan ontwikkelen en openstellen voor óók de spirituele psychologie, het boeddhisme en taoïsme.

Ik was ondertussen ook al meer vertrouwd geraakt met het werken met de universele levensenergie en gaf naast zelfbehandelingen ook sessies aan anderen die hier behoefte aan hadden. Het werkt krachtig en deed me goed.

Maar toch bleef dat ‘ene stukje’ daar in de diepte van mijn hart irriteren en wist ik dat daar heel diep weggestopt nog een stuk ‘oud zeer zat’, maar HOE kwam ik er toch bij? Niet met de ratio, niet met alle therapie, behandeling en emdr dat ik al was aangegaan.

En toen kwam ademwerk op mijn pad. Bij Dorien deed ik een eerste sessie. Ik was nieuwsgierig, stond ervoor open en durfde mij er volledig aan over te geven. En nog niet eerder had ik zo’n krachtige spirituele en liefdevolle ervaring mogen ontvangen!

Ik voelde tijdens de sessie hoe groot mijn hart was, hoeveel liefde ik te geven heb en hoever mijn energetisch lichaam reikte. Die eerste ervaring was niet uit te leggen in woorden.. Maar dat ik ‘powerfull beyond measure’ ben werd mij direct duidelijk. Ik ervaarde een complete staat van BLISS en verbinding met het geheel.

Vanaf toen wilde ik meer van dat! Meer kennis, meer ervaring, meer sessies met de helende kracht van de adem.

En zo geschiedde het dat ik een jaar later de train de trainer opleiding tot Rebirthing Breathwork Facilitator volgde van @heikestrombach en @dorienblaauw. En de helende en transformerende kracht van de adem mij eigen ging maken. Ons lichaam is zoveel wijzer dan ons hoofd ooit kan beseffen.

Onze adem beschikt over een zelfhelend vermogen en is de verbindende schakel tussen Lichaam, Geest (ratio) & Ziel. Ze werkt diepgaand en helend op alle niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch! Voor mij is er niks krachtigers dan deze ervaringen middels ons eigen ademmechanisme te gebruiken zoals het is bedoeld.

Mijn hart werd letterlijk bevrijd, ik kan weer diep doorademen, de druk op mijn borst is verdwenen, ik schiet niet meer in hyperventilatie bij inspanning en mijn manueel therapeut vroeg wat ik in hemelsnaam had gedaan dat de rugklacht grotendeels is verdwenen.

Mijn eigen proces met de adem bestond uit heel veel vergevingswerk, opruimen wat in de familie lijn lag door het actief vergeven van de mensen die direct betrokken waren bij mijn traumatische ervaringen. Mijn eigen veiligheid herstellen!

In liefde,

Geertje Lavrijssen
@geertjelavrijssen

Je krijgt nu bijna 50% korting op de 7 ademoefeningen voor thuis. Je betaalt tijdelijk €17,- in plaats van €33,-
JA, IK WIL DE KRACHT VAN DE ADEMHALING VERDER ONTDEKKEN!